Wijn en spijs combineren: vleeswaren

Wijn en spijs combineren: vleeswaren

Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…

Foie blond – Terrine van

  • Meursault Charmes
  • Morgon
  • Saint-Nicolas de Bourgueil

Ham (gedroogd)

  • Sekt (droog)

Ham (gesmoord)

  • Côtes du Rhône (rood)
  • Côtes du Roussillon (rose)
  • Elzas (tokay)

Ham (met peterselie)

  • Beaujolais (rood)
  • Chassagne-Montrachet (wit)
  • Côteaux du Tricastin (rood)

Ham (rauw)

  • Petite arvine

Ham (Jambon) de Bayonne

  • Bordeaux (rood)
  • Corbieres (rose)
  • Côtes du Rhône villages

Ham – Gerookte … van zwijn

  • Bandol (rood)
  • Côtes de Saint-Mont (rood)
  • Sancerre (wit)

Ham (Panhof uit Dalfsen) gevuld met aubergine ‘kaviaar’

  • Champagne (brut)

Hazenpaté

  • Côtes de Duras (rood)
  • Moulin a Vent
  • Saumur-Champigny

Rillons

  • Beaujolais-villages
  • Loire (rosé)
  • Touraine (cabernet)

Varkensrillette

  • Bourgogne (rood)
  • Elzas (pinot noir)
  • Touraine (gamay)

Worstjes (Saucisson)

  • Beaujolais
  • Côtes du Rhône villages
  • Côtes du Roussillon (rose)

Zure zult 

  • Bourgogne aligoté
  • Arbois uit de Jura