Wijn en spijs combineren: rosé

Wijn en spijs combineren: rosé

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rosé uit…

Frankrijk

Champagne

  • Gravad Lax

Côtes du Brulhois

  Kaas:

  • Chaumes

Loire/ Haut-Poitou

  Kaas:

  • Valencay

Loire/ Sancerre

  Kaas:

  • Selles-sur-cher

Provence/ Coteaux d’Aix

  • Ansjovis – Hapjes op basis van
  • Franse pasta

Provence/ Cotes de Provence

  • Kip (gebakken, gegrild of uit de oven)
  • Kip met champignonsaus
  • Kip met gehakt (gevuld)

Pyreneeën/ Cotes du Roussillon

  • Ansjovis – Hapjes op basis van

  Kaas:

  • Carre frais

Rhône/ Côtes du Rhône

  • Gevulde paprika

Rhône/ Tavel

  • Pasta met Ardense ham, oude Parmezaanse kaas en Cavaillonmeloen

  Kaas:

  • Cabecou

Spanje

Bullas

  • Kip – gevuld met gehakt