Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…
Lamsbout
- Bordeaux (hoge kwaliteit, zoals Pauillac, Saint-Emilion, etc.)
- Brunello di Montalcino
- Buzet (hoge kwaliteit)
- Cabernet-merlot (Nieuw-Zeeland)
- Cabernet sauvignon (Bulgarije, Chili, Uruguay, Zuid-Afrika, Zuid Frankrijk)
- Chianti Classico
- Navarra (rood)
- Pecharmant
- Pinotage (Zuid-Afrika)
- Ribera del Duero
- Rioja
- Tempranillo (Argentinië)
- Vino nobile di Montepulciano
Lamscarré Marly
- Ajaccio
- Côteaux du Lyonnais
- Saint-Julien
Lamsfilet en croute
- Côteaux du tricastin
- Margaux
- Mercurey
- Pomerol
- Saint-Julien
Lamsgehakt met kerrie of kruiden
- Corbieres (rood)
- Côtes de Roussillon villages (rood)
- Melnik (Bulgarije)
- Minervois (rood)
- Nemea (Griekenland)
- Rose (droog, uit o.a. Bullas Côtes de Provence, Navarra, Tavel)
Lamskerrie
- Bullas (rose)
- Côtes de Provence (rose)
- Navarra (rose)
- Tavel
Lamskoteletten
- Cabernet-merlot (Bulgarije, Nieuw-Zeeland)
- Cabernet sauvignon (o.a. Argentinië, Bulgarije, Chili, Uruguay, Zuid-Afrika, Zuid-Frankrijk)
- Chianti Classico
- Conca de Barbera
- Costers del Segre
- Emporda-Costa Brava
- Graves (rood)
- Haut-Medoc
- Listrac-Medoc
- Margaux
- Medoc
- Moulis
- Navarra (rood)
- Pauillac
- Pessac-Leognan
- Pinotage
- Ribera del Duero
- Rioja (rood)
- Saint-Emilion
- Saint-Estephe
- Saint-Julien
- Vino nobile di Montepulciano
Lamsragout met tijm
- Châteauneuf-du-Pape (rood)
- Fleurie
- Saint-Chinian
Lamsrib met mosterd
- Cabernet sauvignon (Argentinië, Chili, Uruguay)
- Cabernet-shiraz (Australië)
- Merlot (Argentinië, Chili, Uruguay)
Lamsschenkel – Gestoofd
- Corbieres (rood of rose)
- Faugeres (rood of rose)
- Minervois (rood of rose)
- Pic Saint-Loup (rood of rose)
- Saint-Chinian (rood of rose)
Lamsschouder
- Côtes de Bourg (rood)
- Hermitage (rood)
- Moulin a Vent
Lamsschouder met knoflook
- Côteaux du Languedoc (rood)
- Côtes du Rhône villages
- Jumilla (rood)
- Shiraz (Australië, Californië)
- Vacqueyras
- Yecla (rood)
Lamstong
- Beaujolais
- Pinot noir (Elzas)
- Spätburgunder (Duitsland)
- Touraine (gamay)
Lamsvlees met rozemarijn
- Monica di Sardegna
Lamszadel met tuinkruiden
- Côteaux du Giennois (rood)
- Côtes du Rhône (rood)
- Vin de Corse (rood)
Lamszadel uit de oven
- Haut-medoc
- Savoie (mondeuse)
- Minervois
Moussaka
- Copertino
- Douro
- Melnik (Bulgarije)
- Nemea (Griekenland)
Provençaals gebakken lam
- Bourgogne passetoutgrain (rood)
- Côtes de Provence (rood)
- Gigondas
Zuiglam
- Pinot noir (Elzas)
- Spätburgunder (Duitsland)