Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…
Blanquette de veau
- Arbois (wit)
- Bourgogne (wit)
- Chardonnay (lichte houtrijping, uit o.a. Argentinië, Australië, Californië, Chili, Uruguay)
- Chardonnay-semillon (Australië)
- Graves (wit)
- Montagny
- Saint-Veran
- Viognier (Vin de Pays d’Oc, Côtes du Rhône)
Blinde vink
- Chardonnay (Bulgarije, Zuid Frankrijk)
- Côtes de Saint-Mont (wit)
- Grüner Veltliner
- Rose (droog)
- Verdicchio dei Castelli di Jesi
Brochettes met kalfsniertjes
- Beaujolais-villages
- Cornas
- Côteaux du Languedoc (rose)
Kalfsfilet – Geroosterd met parmaham, geroosterde aardappeltjes, tomaten, paddestoelen en courgettes
- Barbaresco (top)
Kalfsfricandeau – Gesmoord
- Brouilly
- Côtes de Duras (rood)
- Macon-villages (wit)
Kalfsgehakt
- Chardonnay (Bulgarije, Zuid Frankrijk)
Kalfskotelet alla milanese
- Salice Salentino
Kalfskroket
- Alentejo (wit)
- Cava (brut)
- Fendant
- Marsanne-rousanne
- Pinot blanc (Elzas)
- Rosé (fruitig, bijvoorbeeld uit Noord Spanje of van pinotage)
Kalfslapjes
- Chardonnay (o.a. Zuid Frankrijk)
- Viognier (o.a. Zuid Frankrijk)
Kalfslever a l’anglaise
- Côteaux d’Aix-en-Provence (rood)
- Haut-poitou (rose)
- Medoc
Kalfslever – Geconfijt
- Amarone della Valpolicella
Kalfslever met uien
- Chardonnay (Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika)
- Chardonnay-semillon (Australië)
- Côtes de Saint-Mont (wit)
- Fume blanc (Californië)
- Rose (droog, uit o.a. Côtes de Provence, Navarra)
- Rueda
- Verdicchio dei Castelli di Jesi
Kalfsmedaillons Marengo
- Côteaux du Tricastin (rose)
- Côtes de Duras (merlot)
- Elzas (klevner)
Kalfsniertjes
- Bourgogne (rood, o.a. Côtes de Nuits-villages, Fixin, Givry, Santenay)
- Pinot noir (o.a. Chili, Californië, Elzas, Roemenie, Zuid-Afrika)
- Rose (droog, uit o.a. Bullas, Côtes de Provence, Saint-Saturnin)
- Spätburgunder (Baden)
Kalfsniertjes – Gegrilde
- Barolo
Kalfsniertjes – Gesauteerd au vin jaune
- Arbois (wit)
- Bourgogne Aligoté
- Gaillac (vin de voile)
Kalfsniertjes in Dijonmosterdsaus
- Côtes-de-Beaune (rood)
- Fronsac
- Pommard
- Saint-Emilion
- Volnay
Kalfsniertjes met merg
- Côteaux d’Aix-en-Provence (rose)
- Saint-Emilio
- Saumur-champigny
Kalfsoester (naturel)
- Bourgogne (wit)
- Chardonnay (Argentinië, Australië, Californië, Chili, Italië, Spanje, Vin de Pays d’Oc, Zuid-Afrika)
- Châteauneuf-du-Pape (wit)
- Graves (wit)
- Jurançon (droog wit)
- Montagny
- Pessac-Leognan (wit)
- Pinot gris/ pinot grigio
- Saint-Veran
- Tokay pinot gris
- Viognier (Zuid-Frankrijk)
Kalfsoester – Gepaneerd
- Corbieres (wit)
- Côtes de Jura (wit)
- Côtes du Ventoux (rood)
Kalfsoester met citroensaus
- Barbera
- Chenin-chardonnay (Zuid-Afrika)
- Chiroubles
- Colombard-chardonnay (Australië, Zuid-Afrika)
- Dolcetto
- Fume blanc (Californië)
- Marsanne (Australië)
- Roero (Piemonte)
- Rose (droog)
- Sauvignon-chardonnay (Zuid-Afrika)
- Saint-Joseph (wit)
Kalfsoester met druivensaus
- Muscat (droog, Elzas, Zuid Frankrijk)
- Torrontes (Argentinië)
Kalfsoester met kappertjessaus
- Anjou (wit)
- Barbera (Piemonte)
- Beaujolais (bijvoorbeeld Brouilly)
- Chenin blanc/Steen (Zuid-Afrika)
- Pinot blanc
- Rose (droog)
- Rueda
- Saumur (wit)
- Soave classico
- Vouvray (wit)
Kalfsoester met marsalasaus
- Amarone della Valpolicella
- Beaujolais (bijvoorbeeld Morgon)
- Bourgogne (rood)
- Pinot noir
Kalfsoester met paddestoelensaus
- Bourgogne (rood)
- Chambolle-Musigny
- Chardonnay (met houtrijping)
- Pinot noir
- Volnay
Kalfsoester met romige saus
- Chardonnay (Argentinië, Australië, Californië, Uruguay, Zuid Frankrijk)
- Grauburgunder
- Graves (wit)
- Pessac-Leognan (wit)
- Pinot gris, pinot grigio
- Semillon (Australië)
- Tokay Pinot Gris
Kalfsoester met saus van rode vruchten
- Beaujolais (bijvoorbeeld Julienas)
- Bourgogne (rood)
- Mercurey (rood)
- Pinot noir (Californië, Chili, Elzas, Oregon, Zuid-Afrika)
- Rully (rood)
- Santenay (rood)
- Spätburgunder (Duitsland)
Kalfsoester met saus van witte vruchten en/of citrusvruchten (neutraal)
- Chardonnay (geen houtrijping)
- Chardonnay-semillon (Australië)
- Colombard-chardonnay (Australië, Zuid-Afrika)
Kalfsoester met saus van witte vruchten en/of citrusvruchten (zoet)
- Côteaux du Layon
- Graves superieurs (wit, halfzoet)
- Jurançon (wit, halfzoet)
- Monbazillac
- Premieres Côtes de Bordeaux (wit, halfzoet)
- Rose d’Anjou
Kalfsragout a l’ancienne
- Arbois (wit)
- Côtes de Provence (rosé)
- Elzas grand cru (riesling)
Kalfsrib – Gegrild
- Anjou (wit)
- Bourgogne (rosé)
- Côtes du Rhône(rood)
Kalfsrib uit de oven met wilde paddestoelensaus
- Ornellaia
Kalfsrollade
- Chardonnay (o.a. Argentinië, Chili, Uruguay, Zuid Frankrijk)
- Rose (droog, m.n. Côtes de Provence)
Kalfstong
- Chardonnay
- Châteauneuf-du-Pape (wit)
- Corbieres (wit)
- Grauburgunder
- Graves (rood)
- Haut-Medoc
- Listrac-Medoc
- Moulis
- Pinot gris, pinot grigio
- Rueda
- Tokay Pinot Gris
- Verdicchio dei Castelli di Jesi
Kalfstong met madeirasaus
- Cabardes (rood)
- Cabernet franc (Hongarije)
- Côtes de la Malepere (rood)
- Côtes du Marmandais (rood)
- Gaillac (rood)
- Valpolicella classico
Kalfsvinken
- Anjou (gamay)
- Costieres de Nîmes (wit)
- Minervois (rose)
Kalfsvlees Orloff
- Chassagne-montrachet (wit)
- Chiroubles
- Lirac (rosé)
Kalfswang – gestoofd
- Barolo
- Rioja
- Vosne-Romanée
Kalfszwezerik – Gebakken
- Bourgogne (wit)
- Chardonnay (o.a. Chili, Zuid-Afrika)
- Grauburgunder
- Pinot gris, pinot grigio
- Riesling (Baden, Pfalz, Rheingau)
- Tokay Pinot Gris
Kalfszwezerik in hazelnotensaus
- Nobile di Montepulciano
Kalfszwezerik met langoustines
- Bordeaux (rosé)
- Elzas (tokay)
- Friuli (pinot bianco)
- Graves (wit)
Ossobuco
- Carmignano
- Chianti Classico
- Sangiovese (Puglia)
- Vino nobile di Montepulciano
Saltimbocca (kalfsschnitzel, salie, prosciutto)
- Bourgogne rood (licht, zoals Santenay of Monthélie)
- Chardonnay uit de nieuwe wereld
- Condrieu
- Falanghina
- Friulano
- Greco di Tufo
- Pinot gris (Elzas)
- Rosé (droog en krachtig, bijvoorbeeld uit Toscane of Bairrada)
- Valpolicella
- Viognier (Languedoc)
Vitello tonnato
- Arneis
- Chardonnay (o.a. Chili, Italië, Zuid Frankrijk)
- Locorotondo
- Pinot grigio
- Verdicchio dei Castelli di Jesi
Wiener schnitzel
- Abymes
- Apremont
- Arneis
- Chasselas (Elzas)
- Chignin
- Côtes de Saint-Mont (wit)
- Grüner Veltliner
- Müller-Thurgau (Franken)
- Orvieto classico
- Pinot blanc
- Sylvaner (Franken)
- Verdicchio dei Castelli di Jesi
- Weissburgunder (Duitsland, Oostenrijk)