Zomers recept van Martin Berasategui
Salade van appel, bleekselderij en komkommer
Naar recept van Martin Berasategui
- 1 groene appel
- 1/2 komkommer
- 3 stengels bleekselderij
- 2 eetlepel yoghurt
- 2 eetlepels appelazijn
- 1 theelepel sherry-azijn
- Zout en peper
Schil de appels en verwijder de zaadjes, snij plakken van een halve centimeter dik met een mandoline of een kaasschaaf.
Schil de bleekselderij (zachte kern gebruiken), en snij in zeer dunne plakjes.
Snij de komkommer in de lengte doormidden, en verwijder de zaadjes met een lepel.
Snij de komkommer in dunne plakjes.
Mix in een kom de azijn met zout, peper en tenslotte yoghurt. Roer door en proef of het goed gekruid is voeg nog wat zout of peper toe naar wens.
Meng de groenten en fruit in een schaal met de vinaigrette – dit moet snel gebeuren om verkleuren te voorkomen. Giet er als laatste wat olijfolie overheen
Bij een vinaigrette is het belangrijk om eerst het zout te mengen met azijn. Je kan ook een beetje honing en wat gehakte noten toevoegen aan het gerecht.