Blog
Mandoline van Benriner
Wat mij betreft is een goede mandoline een onmisbaar hulpmiddel in de keuken. Een mandoline is een schaaf of rasp (zie foto), die je..
Mullineux wijnen
Maandag 11 mei heb ik een proeverij bijgewoond van wijnen van Mullineux Family Wines door Chris Mullineux, wijnmaker uit Zuid-Afrika,..
Groenten en wijn combineren
Bij het combineren van wijn en spijs wordt er vaak uitgegaan van vlees of vis als hoofdingrediënt. En daar wordt een wijn bij uitgezocht...
Paasmenu 2014
Quiche van groene asperges en geitenkaas ~ met Sauvignon Tourraine van Domaine des Corbillières 2012
Lamscarré met kruidenkorst..
Trend: de keuken van Peru!
Waarom de keuken van Peru? Deze keuken is één van de meest gevarieerde van heel Zuid Amerika en wordt zelfs mondiaal erkend als één van..
Chardonnay proeverij – de top
Hoe verhouden de beste chardonnay’s van de wereld zich tot elkaar? Vrijdag 13-09-13 vond er een memorabele proeverij plaats waarin deze..
Alain Passard menu
De uitdaging: een volledig vegetarisch menu samenstellen met topwijnen! Daarnaast wilde ik een non-alcoholische drank serveren voor..
Aziatische keuken en wijn
De Aziatische keuken is enorm divers en zo ook de wijn/spijs combinaties met deze keuken. In de Aziatische keuken kun je het beste..
Lunch 20-4-2013
Op zaterdag 20-4 vond een speciale verjaarslunch plaats! Er werden wijnen geschonken waar nog lang over nagepraat gaat worden! Een..
Oud Sluis 22 maart 2013
Geweldige lunch bij Oud Sluis gehad! Dus bij mijn grootste bron van culinaire inspiratie: Sergio Herman. En dan ook nog een fotosessie..