Asperges à la Passard!


Asperges à la Passard!

Persoonlijk hou ik het meest van groene asperges. Lekker kruidig, een beetje bitter. Zoals ik al vaker in dit blog heb geschreven ben ik fan van de gerechten van Alain Passard – dé groentegod uit Parijs. Hij bedenkt de meest verrassende combinaties met groenten. Zo ook weer in dit gerecht uit zijn boek “Recepten van Alain Passard”. Hier combineert hij groene asperges met peer! De asperges blancheer je kort, daarna smoor je ze in gezouten boter samen met de stukken peer, zuring of rabarber. Dan maak je het op smaak met een beetje citroensap, fleur de sel en peper. Het zijn maar een paar ingrediënten maar wat een effect! Een spel van smaken in je mond- van zoet tot bitter.

Helaas is het boek niet meer in het Nederlands te krijgen, maar als je het kan vinden – bedenk je niet en koop het meteen. De gerechten kun je per seizoen uitkiezen, daarnaast staat bij elk gerecht een leuke wijntip.Passard