Collab Koken aan de Waal & Avalon Wijn en Spijs
Omdat Koken aan de Waal en Avalon Wijn en Spijs regelmatig samen om de tafel zitten vonden we het tijd dat jullie dat ook eens meemaken!
We hebben een menu bij diverse wijnen van wijngoed Dautel samengesteld:
Datum: 30 november
Menu: 4 gangen inclusief wijn € 85
Tijdstip: 18:30-22:30
Plek: Oosterhoutsedijk 46,
6663 KV Lent
Aanmelden: info@kokenaandewaal.nl
Betaling: vooraf aan koken aan de waal
https://www.kokenaandewaal.nl/
Over Koken aan de Waal:
Wendy Otting is vinoloog en kaasspecialist en lid van het Nederlands Olijfolie Panel. Ze houdt van wijnen die een podium maken voor een gerecht. Elegante stijlen en fruitige smaken. En ze zorgt er altijd voor een diner af te sluiten met ambachtelijk gemaakte kazen met een geschiedenis en verhaal.
Over wijngoed Dautel:
Het wijngoed Dautel bestaat al sinds 1510. Het domein heeft sinds enige jaren de felbegeerde (en hoogst haalbare) 5 sterren in de gids van Eichelmann en is lid van de VDP waarin de top wijnmakers van Duitsland in verenigd zijn. De vader van huidig wijnmaker Christian Dautel heeft gezorgd voor een enorme kwaliteits sprong door nog meer werk in de wijngaard, lagere rendementen en betere opvoeding van de wijnen. Onder Christians leiding zijn de wijnen nog wat preciezer en frisser geworden en is het gebruik van nieuw hout wat teruggedrongen zodat de wijnen een betere balans hebben. De belangrijkste druivensoorten voor het domein zijn Riesling, Weissburgunder, Pinot Noir (= Spätburgunder) en Lemberger. Lemberger is de lokale variant van Blaufränkisch (vooral bekend in Oostenrijk). Qua kwaliteitsniveau heeft het domein percelen die in alle delen van het VDP klassement vertegenwoordigd zijn: Gutswein (generiek), Ortswein (village), 1eLage (1er cru) en Grosses Gewächs (grand cru).