Dé speakeasy voor de wijnkenner in de Schinkelbuurt


Dé speakeasy voor de wijnkenner in de Schinkelbuurt

Er zijn maar weinig plekken zoals Avalon Wijn en Spijs Amsterdam. Sterker nog, het is zo’n verborgen parel waarvan je vurig hoopte dat je ‘m eerder had gekend. Want wie eenmaal een voet over de drempel heeft gezet bij Avalon Amsterdam, komt zonder twijfel vaker terug.

WAAROM JE AVALON WIJN EN SPIJS AMSTERDAM OP JE BUCKETLIST MOET HEBBEN

In de Schinkelbuurt, vlakbij Oud-Zuid, zit verborgen parel Avalon Wijn en Spijs Amsterdam. Het is niet zo gek dat je Avalon tot voor kort nog niet kende; het restaurant is een speakeasy en stelt zich verborgen op. Omdat we vooral niet willen gate keepen, delen we het best bewaarde geheim van Amsterdam maar al te graag met jullie.

Je zou niet vermoeden dat achter de twee donkergroene deuren in de Sluisstraat een grote garage (die dient als wijnopslag) verborgen zit. En sinds een paar jaar een bijbehorend restaurant. Treed je naar binnen, dan baan je je eerst een weg door de wijnflessen. Het brengt je meteen in de juiste stemming – tijd voor wijn! Nadat je de klapdeurtjes door bent, ontpopt zich bijna uit het niets Avalon, helemaal verstopt. Het is een knusse plek met een beperkt aantal tafeltjes, want het restaurant is een one woman show.

MENU AVALON AMSTERDAM

Eigenaresse  Martine van Zeventer is chefkok en sommelier, dus met die wijn en spijs zit het hier wel goed. Zoals de naam al doet vermoeden, is bij Avalon Wijn en Spijs Amsterdam de wijn even belangrijk als het diner. Aan het begin van de avond kun je kiezen: laat je de wijn of het diner leidend zijn? Wat je ook kiest, Martine maakt er een bijzondere ervaring van, toegespitst op ál je wensen.

En eet je op basis van de wijn, dan kunnen de gerechten flink uiteen lopen. Van vegetarische sushi tot kalfswang en ravioli: de chef slash sommelier weet op basis van de wijnen de meest bijzondere gangen te combineren. Haar inspiratie komt met name van sterrenzaken, maar dan wél met een eigen, unieke draai, passend bij ‘haar’ concept. Sterrenallure, maar dan met Japanse eenvoud, is de beste omschrijving. Reken maar op een avond voor in de boeken, want na een bezoek aan Avalon ben je een culinaire ervaring rijker.

© Your Little Black Book