Het witte en zwarte goud!
Het witte en zwarte goud is binnen voor het truffel-diner van 30-11-2012! Dan heb ik het natuurlijk over witte truffel en zwarte truffel. De truffels komen beide uit Piemonte. Tuber Magnatum Pico (wit) en Tuber Uncinatum (zwarte herfsttruffel).
Ik heb de truffels in een luchtdichte pot met in dit geval Aquarello Rondinello rijst gedaan. De truffel blijft zo wat langer goed en de risotto-rijst neemt het aroma van de truffel op. Als de truffels op zijn, wordt er een mooie risotto van gemaakt – daar kan ik me ook al op verheugen.
De herfsttruffel ga ik verwerken in een voorgerecht met biet, knolselderij, ganzenlever. Het restant gaat in de saus bij het hoofdgerecht. Er gaat geen snippertje verloren. De witte truffel wordt over verse pasta geraspt. Heel basic met alleen boter olijfolie en parmezaanse kaas, zodat de truffel goed tot zijn recht komt. Dit is wat men in Piemonte meestal doet met truffel. Niet teveel poespas, maar eenvoudige gerechten.
29 nov. 2012 13:02