Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…
Geit
Algemene vuistregel is: hoe jonger de geit, hoe verfijnder de wijn – hoe ouder de geit, hoe krachtiger de wijn.
- Douro (rood)
- Hermitage
- Mencía
- Mourvèdre
- Syrah / shiraz
- Tempranillo
- Touriga nacional (of blends waarin dit druivenras domineert, zoals Dão of Douro)
Gesmoord schapenvlees
- Côtes du Rhône villages (rood)
- Morgon
- Patrimonio (rood)
Gevulde schapenborst
- Côtes du Jura (rood)
- Graves (rood)
- Haut-Poitou (gamay)
Irish stew
- Bonarda (Argentinië)
- Cabernet-shiraz (Australië)
- Cahors
- Carmenere (Chili)
- Faugeres (rood)
- Gigondas
- Malbec (Argentinië)
- Merlot (Chili)
- Pic Saint-Loup
- Shiraz (Australië)
- Tannat (Uruguay)
- Zinfandel (rood, Californië)
Schapenbout
- Aglianico del Vulture
- Alicante (rood)
- Carmenere (Chili)
- Châteauneuf-du-Pape (rood)
- Fitou
- Gigondas
- Jumilla (rood)
- Malbec (Argentinië)
- Mavrud (Bulgarije)
- Melnik (Bulgarije)
- Merlot (Chili)
- Salice Salentino
- Tannat (Uruguay)
- Toro
- Yecla
Koude schapenbout mayonnaise
- Bordeaux (rood)
- Entre-deux-mers
- Saint-aubin (wit)
Schapenbout a la ficelle
- Côtes de Provence (rood)
- Morey-Saint-Denis
- Saint-Emilion
Schapenkarbonade
- Crozes-hermitage (rood)
- Fitou
- Graves de vayres (rood)
Schapenkerrie
- Côtes du Rhône
- Elzas (tokay)
- Montagne Saint-Emilion
Schapenragout
- Anjou (rood)
- Côtes-de-francs (rood)
- Marsannay (rood)