Wijn en spijs combineren: port, sherry en madeira

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een …

Amontillado

  • Geroosterde, gezouten amandelen
  • Borsjtj

Kaas:

  • Comté
  • Oude Goudse

Fine Old Tawny port
Kaas:

  • Beinleigh Bleu
  • Cheddar

Fino (Jerez of Montilla)

  • Avocado met vinaigrette
  • Gazpacho
  • Gefrituurde inktvisringetjes
  • Gekookte beenham
  • Gerookte makreel
  • Geroosterde, gezouten amandelen
  • Hors d’Oeuvre
  • Jamon serrano
  • Japans
  • Kaaskroketten
  • Kaviaar
  • Oesters of mosselen in spek (“Engeltjes te paard”)
  • Olijven
  • Tapas
  • Tapenade
  • Tempura
  • Zoute haring (zonder ui!)

Kaas:

  • Comté

Late Bottled Vintage port

Kaas:

  • Beinleigh Bleu
  • Friese nagelkaas
  • Gorgonzola
  • Roquefort
  • Stilton

Madeira (vintage)

  • Peccannoten
  • Walnoten

Manzanilla

  • Ansjovis
  • Gazpacho
  • Gerookte makreel
  • Geroosterde, gezouten amandelen
  • Hors d’Oeuvre
  • Jamon serrano
  • Japans
  • Kaviaar
  • Oesters of mosselen in spek (“Engeltjes te paard”)
  • Olijven
  • Sushi
  • Tapas
  • Tapenade
  • Tempura
  • Zoute haring (zonder ui!)

Oloroso

  • Geroosterde, gezouten amandelen

PX (Pedro Ximenes)

  • Apfelstrudel
  • Chocolademousse, chocoladetaart
  • Christmas pudding
  • Creme brulee
  • Karamelpudding
  • Koffietaart
  • Notentaart
  • Spekkoek

Vintage port

  • Terrine van ganzenlever met schorseneren en truffel
  • Peccannoten
  • Walnoten

Kaas:

  • Bleu d’Auvergne
  • Bleu de Bresse
  • Bleu des Causses
  • Gorgonzola
  • Roquefort
  • Stilton