Australië
Late Harvest Riesling
- Citroentaart
- Fruit
Liqueur Muscat
- Christmas pudding
- Crème brûlée
- Karamelpudding
- Notentaart
- Tarte tatin
Canada
Ice Wine
- Apfelstrudel
- Fruit
Chili
Late Harvest Riesling
- Citroentaart
- Fruit
Duitsland
Riesling Beerenauslese of hoger
- Apfelstrudel
- Citroenbaverois
- Citroentaart
- Crême brulée
- Fruit
- Ile flottante
- Peer
- Perziken
Kaas:
- Brie
Frankrijk
Bordeaux
Barsac
- Abrikozen
- Ananas
- Blanc manger
- Canard a l’orange
- Cheese cake
- Eendenlever (pate of terrine)
- Foie gras (naturel)
- Fruit
- Ile flottante
- Peer
- Perzik
Kaas:
- Bleu d’Auvergne
- Bleu de Bresse
- Bleu des Causses
- Vacherin
Cadillac
- Blanc manger
- Chaource
- Far breton
Loupiac
- Blanc manger
- Citroentaart
- Eendenlever
- Ile flottante
- Pompoentaart / pumpkin pie
- Vanille-ijs met frambozensap
Kaas:
- Münster
Sauternes
- Aardbeien (zonder slagroom!)
- Abrikozen
- Ananas
- Apfelstrudel
- Blanc manger
- Cheese cake
- Eendenlever (pate of terrine)
- Foie gras (naturel)
- Fruit
- Ile flottante
- Nectarines
- Peer (met gorgonzola)
- Pudding (Creme renversee)
- Ravioli van eend met foie gras
- Witte perziken
Kaas
- Bleu d’Auvergne
- Bleu de Bresse
- Bleu des Causses
- Epoisses
- Gorgonzola
- Rochebaron
- Roquefort
- Stilton
Dordogne
Monbazillac
- Blanc manger
- Canard à l’orange
- Citroentaart
- Eendenlever
- Kalfsbiefstuk met saus van witte en / of citrusvruchten
- Pompoentaart
Saussignac
- Betuwse schapenkaas
- Blauw Bastiaansen
- Bleu de Bresse
- Oude Betuwse kaas
- Stilton
Elzas
Sélections de Grains Nobles
- Citroentaart
- Lychees
Vendanges Tardives
- Brioche
- Kouglof
- Lychees
Jura
Arbois vin de Paille
- Tarte tatin
Loire
Anjou coteaux de la Loire
- Far breton
Bonnezeaux
- Amandeltaart
- Apfelstrudel
- Canard à l’orange
Coteaux du Layon
- Amandeltaart
- Apfelstrudel
- Canard à l’orange
- Citroentaart
- Kalfsbiefstuk met saus van witte en / of citrusvruchten
Quarts de Chaume
- Apfelstrudel
- Canard à l’orange
- Citroentaart
Vouvray Moelleux
- Fruit
Kaas
- Bleu d’Auvergne
- Bleu de Bresse
- Bleu des Causses
- Mountain shepherd
- Roquefort
Midi
Muscat de Frontignan
- Abrikozen
- Banaan
Muscat de Rivesaltes
- Amandeltaart
- Baba au rhum
- Banaan
- Cheese cake
- Crème brûlée
- Fruit
- Omelet sibérienne
- Profiteroles
- Tarte tatin
Kaas
- Bleu d’Auvergne
- Bleu de Bresse
- Bleu des Causses
- Gorgonzola
- Roquefort
Rivesaltes Ambré
Kaas
- Rochebaron
- Roquefort
Minervois
Muscat de Saint Jean de Minervois
- Pudding (Creme renversee)
Pyreneeën
Banyuls
- Caramelpudding
- Chocolade
- Crème brûlée
- Koffietaart
- Notentaart
- Pecan pie
- Spekkoek
- Tiramisu
Kaas
- Roquefort
Maury
- Baba au rhum
- Caramelpudding
- Chocolade
- Crème brûlée
- Pruimen, pruimedanten
- Tiramisu
Kaas
- Bleu d’Auvergne
- Bleu de Bresse
- Bleu des Causses
- Roquefort
Rhône
Condrieu (zoet!)
- Eendenlever (vers)
- Foie gras
- Fruitdessert (abrikoos, perzik, sinaasappel)
- Ganzenlever (vers)
Muscat de Beaumes-de-Venises
- Abrikozen
- Bavarois
- Spekkoek
Zuid-West
Blanquette de Limoux Ancestrale
- Frambozen
- Meloen
- Sorbet (niet te zoet!)
Jurançon
- Eendenlever
- Kalfsbiefstuk met saus van witte en / of citrusvruchten
- Pekingeend
Kaas:
- Banon
- Chaumes
- Manchego
Sainte-Croix-du-Mont
- Blanc manger
- Citroentaart
- Pompoentaart / pumpkin pie
Griekenland
Mavrodaphne
- Chocolade(taart)
- Pruimen
Samos
- Abrikozen
- Cassata
- Cheese cake
- Creme brulee
- Ile flottante
- Profiteroles
- Sorbet
- IJs
Hongarije
Tokaji
3-5 puttonyos
Kaas:
- Beaufort
4-6 puttonyos
- Chocolade
- Eendenlever (pate of terrine)
- Foie gras
- Spekkoek
- Vruchtendesserts
5 of 6 puttonyos
- Notentaart
Kaas:
- Roquefort
Italië
Friuli
Malvasia
- Ravioli van eend met foie gras
Piëmonte
Asti spumante
- Cassata
- Charlotte Russe
- Crepes Suzette
- Ile flottante
- Meringue
- Profiteroles
- Sorbet
- Zabaglione
Moscato d’Asti
- Aardbeien
- Ananas
- Cassata
- Charlotte Russe
- Citroentaart
- Frambozen
- Fruit
- Lychees
- Meloen
- Meringue
- Sinaasappel
- Tarte tatin
Sicilië
Liquoroso
- Gestoomde foie gras met bonen en erwten
Malvasia
- (Amaretto) creme brulee
Marsala
- Gevulde dadels met witte chocola en mandarijntjes
- Chocoladetaart
- Zabaglione
Passito di Pantelleria
- Parfait van ijskoffie met amandelsaus en gemarineerde vijgen
- Siciliaanse gevulde zoete pasta
Toscane
Vin santo
- Notentaart
- Tiramisu
- Tompoes met frambozen, creme anglaise en frambozensaus
Veneto
Torcolato
- Gepocheerde peer met zwarte peper en parmezaanse kaas
Recioto della Valpolicella
Kaas:
- Fontina
- Gorgonzola
- Parmezaan
Recioto di Soave
- Taleggio
Oostenrijk
Rust Ausbruch
- Apfelstrudel
- Citroentaart
- Fruit
- Ile flottante
- Peer
- Perzik
Portugal
Setubal
Moscatel de Setubal
- Amandelen
- Christmas pudding
- Notentaart
Spanje
Malaga
- Christmas pudding
- Karamelpudding
- Notentaart
- Pruimen
- Tiramisu
Sherry PX
Valencia Moscatel
- Aardbeien
- Frambozen
- Fruit
- Lychees
- Meloen
- Notentaart
- Sinaasappel
- Sorbet
VS
Californië
Black Muscat
- Pompoentaart
Orange Muscat
- Aardbeien
- Ananas
- Cheese cake
- Crepes Suzette
- Fruit
- Meringue
- Pompoentaart
- Sinaasappel
Zuid-Afrika
Late Harvest Riesling
- Citroentaart
- Fruit