Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een witte rhône uit…
Châteauneuf-du-Pape
- Gebakken heilbot met kaassaus en knoflook
- Gegratineerde groenteschotel
- Gegratineerde tong
- Kalfsbiefstuk, kalfsentrecote, kalfsoester, etc. (naturel)
- Kalfstong
- Snoek met sauce Mornay (eventueel met zwarte truffel)
- Zeeduivel
Kaas:
- Cantal
- Gorgonzola
Condrieu
- Salade van langoustines met verse truffel en groene asperges
- Zeebaars (gebakken)
Kaas:
- Pelardon
- Saint Marcellin
Condrieu (zoet)
- Eendenlever (vers)
- Foie gras
- Fruitdessert (abrikoos, perzik, sinaasappel)
- Ganzenlever (vers)
Cornas
Kaas:
- Banon
Costieres de Nimes
- Gerookte makreel
- Kalfsvinken
- Roodbaars van de barbecue
Kaas:
- Corsicaanse geitenkaas
Côtes du Luberon
Kaas:
- Comte
Côtes du Rhône
- Buikspek met Aziatische kruiden (m.n. vijfkruidenpoeder)
- Ham (gedroogd)
- Kip met 40 tenen knoflook
- Paling (gerookt)
- Salades
- Schaal- en schelpdieren, zoals zoetwaterkreeft/ rivierkreeft
- Tonijn (gemarineerd) met bonen
- Varkensvlees met zoete appel
Kaas:
- Carre frais
- Saint Marcellin
Crôzes-hermitage
- Coquilles de poissons
- Soufflé nantua
- Tarbot met bladerdeeg
Hermitage
- Gegrilde zeekreeft
- Kleine gegrilde mul
- Ragout van langoustines, geparfumeerd met gember
- Tarbot met hollandaise saus
Lirac
- Kreeft, gepocheerd in chardonnaybouillon met sinaasappel en steranijs
Kaas:
- Cantal
Saint-Joseph
- Gebakken heilbot met kaassaus en knoflook
- Kalfsoester met citroensaus
- Pastei van jong konijn met marjolein
- Snoekbaars met witte boter
- Worstje a la crème
Saint-Peray
Kaas:
- Saint Marcellin