Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een witte bourgogne uit…
Aligoté (druif)
- Baars
- Bouillon van verse kruiden met petits-gris de Namur
- Cassolette van mosselen met spinazie
- Gegrilde sardines
- Gesauteerde kalfsnier au vin jaune
- Jambon persillé
- Kalkoenvlees met roquefort
- Oesters (rauw)
- Oesters à la Marennes
- Paling – Gerookte
- Potee
- Slakken
Kaas:
- Fromage frais (jonge franse koemelkkaas)
Aloxe-Corton
- Warme rosbief
Auxey-duresses
- Gegrilde (zee)baars
Bâtard-Montrachet
- Bresse-kip met langoustines
- Girondijns schuitje
- Soufflé nantua
Beaune
- Champignons
- Gebakken peterseliesalade
Beaune-Greves
- Kabeljauw met verse morieljes en asperges
Bourgogne
- Blanquette de veau
- Gebraden haan
- Gevulde noordzeekrab
- Kalfsbiefstuk
- kalfsentrecote
- Kalfshaas
- Kalfsoester
- Kippenragout
- Koud gebraden varken
- Rivierkreeftjes
- Scampi
- Varkensrib vleeswaren
- Worstje a la crème
- Zalm – Gebakken of gegrild
- Zwezerik – Gebakken
Kaas
- Abbaye de Citeaux
- Bleu de Gex Haut Jura
- Cabecou
- Chaource
- Fromage frais (jonge franse koemelkkaas)
- Pyrenees
Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits
- Oesters met champagne
Bouzeron
- Cassolette van mosselen met spinazie
Chablis
- Caesar salade
- Forel – Gebakken met amandelen
- Gegrild worstje
- Japans
- Langoustines au cognac
- Oesters – Rauwe
- Oesters à la Marennes
- Sashimi
- Sushi
Kaas:
- Mozzarella
Chablis premier cru
- Kreeft
- Matelotte de l’Ill
- Oesters – Gebakken
- Tong – Gebakken of gegrild
- Zeebarbeel met basilicum en dragon
Kaas:
- Epoisses
Chablis grand cru
- Kreeft
- Tarbot
- Tong – Gebakken of gegrild
- Tongfilet
Chassagne-Montrachet
- Forel op amandelen
- Ham met peterselie
- Jakobsschelpen met waterkers en paprikaroom
- Kalfsvlees Orloff
- Kleine gegrilde mul
- Moten gegrilde zalm
Chassagne-Montrachet (premier cru)
- Tarbot
Chevalier-Montrachet
- Gemeste jonge hoen demi-deuil
- Tarbot met bladerdeeg
Corton-Charlemagne
- Gebakken Noorse kreeft met kreeftenboter, zee-egel en Chinees bieslook
- Kreeft
- Tarbot met rijke saus
Côtes de Beaune
- Groene bonen
- Melklam (blanquette van …) en lavendel
- Snoekbaars – Gebakken … en pijlinktvis
Macon
- Marinade van kabeljauw en zalm met limoen en verse koriander
Macon-Lugny
- Rode pepers (gegrild) in azijnsaus
Macon-Pierreclos
- Gebakken eendelever arc-en-ciel
Macon-villages
- Asperges met verse zalm
- Bagel met cream cheese en gerookte zalm
- Bouillon van pijlinktvis
- Coquilles Saint-Jacques
- Gemeste jonge hoen met zoutkorst
- Gesmoorde kalfsfricandeau
- Gevulde inktvis
- Gevulde paprika
- Kabeljauwwangetjes – Gebakken
- Kip – Gebakken of gegrild
- Kippenragout
- Parmaham
- Pochouse
- Zeeduivel
Kaas:
- Epoisses
- Fromage frais (jonge franse koemelkkaas)
- Saint-Nectaire
Mercurey
Kaas:
- Reblochon
Meursault
- Fazant
- Kalkoen met kastanje
- Pochouse
- Snoekbaars – Gegrilde
- Tong – Gepaneerd en in boter gebakken
- Wilde zalm met voorjaarspronk-ridderzwammen
- Zalm – Gerookte … met krab en kaviaar
Kaas:
- Beaufort
- Brillat-Savarin
Meursault (premier cru)
- Tarbot
- Gerookte zalm met krab en kaviaar
Meursault-Charmes
- Terrine van foie blond
Montagny
- Gevulde karper
- Kabeljauwwangetjes – gebakken
- Kalfsbiefstuk
- Kalfsentrecote
- Kalfsoester
- Kalfsrib
- Parmaham
- Scampi
- Zwezerik – Gebakken
Kaas:
- Brillat-Savarin
Monthelie
- Gemarineerde zeebarbeelfilet met olijfolie en verse kruiden
Montrachet
- Foie gras op brioches
- Kreeft
- Snoek – Lyonese balletjes
- Tarbot met rijke saus
- Wilde zalm
Nuits-Saint-Georges
- Zonnevis met linzenroom en zwarte truffel
Pouilly-Fuisse
- Andouillette
- Fazant
- Kabeljauwmarinade en zalm met limoen en verse koriander
- Koude koolvis
- Marinade van kabeljauw en zalm met limoen en verse koriander
- Zeekreeft a la Americaine
- Zwezerik – Gebakken
Pouilly-vinzelles
- Koulibiak van zalm
- Snoek – Lyonese balletjes
Puligny-Montrachet
- Griet ‘Dieppoise’
- Kreeft
Puligny-Montrachet (premier cru)
- Gerookte zalm
- Kikkerbillen met verse morieljes en tuinbonen
- Kreeft
- Tarbot
Rully
- Asperges met verse zalm
- Gebraden varken met salie
- Gekookte ham met Nazareth-kaas
- Kabeljauwwangetjes – Gebakken
- Langoustines
- Scampi
Saint-Aubin
- Coquilles gegratineerd
- Koude schapenbout mayonaise
- Langoustines
- Scampi
- Zalm – Gerookt en gestoofd
Saint-Romain
- Doperwten
- Langoustines
- Scampi
Saint-Veran
- Bouillon van bonte kamschelpen met olijfolie, knoflook en salie
- Kalfsoester, kalfsbiefstuk, kalfsentrecote, etc. (naturel)
- Kalfsrib
- Parmaham
- Zwezerik – Gebakken
Kaas:
- Epoisses
Santenay
- Kalfsbiefstuk met rode vruchtensaus
- Kalfsnier, bijvoorbeeld met mosterdsaus
- Patrijs
Sauvignon de St. Bris
- Rauwe oesters
Savigny-les-beaune
- Zeetong
Viré-Clesse
- Asperges met verse zalm
- Coquilles Saint-Jacques
- Kabeljauwwangetjes – Gebakken
- Kippenragout
- Parmaham
- Zwezerik – Gebakken
Kaas:
- Epoisses