Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een witte bordeaux uit…
De appellations:
Blaye
- Pannetje paling met peterseliesalade
Bordeaux
- Asperges
- Auberginebeignets
- Avocado
- Baskisch kuiken
- Crudites
- Garnalenragout
- Gebakken makreel
- Gebakken mosselen
- Komkommersoep
- Koud gebraden varken
- Krabcocktail
- Paprikasalade
- Schelvis
Kaas:
- Crottin de Chavignol
Côtes de Blaye
- Konijnenragout
Entre-deux-mers
- Asperges
- Driftige wijting
- Gebakken makreel
- Gebakken mosselen
- Gevulde courgettebloem
- Groene bonen
- Jambon persillé
- Kabeljauwstoofpot
- Kikkerbilletjes
- Komkommersoep
- Koude schapenbout mayonnaise
- Schelvis
- Tong – Gepaneerd en in boter gebakken
Kaas:
- Jonge Edammer
Graves
- Asperges met verse zalm
- Baskische tonijn
- Brochettes de Saint-Jacques
- Coquilles Saint-Jacques met roomsaus
- Elft met zuring
- Gelei van zalm met thee, citroen en dragen
- Gevulde courgettebloem
- Girondijns schuitje
- Griet ‘Dieppoise’
- Jonge kalkoen aan het spit
- Kalfsoester met romige saus
- Kalfszwezerik met langoustines
- Koulibiak van zalm
- Krab
- Langoustines au cognac
- Tarbot met hollandse saus
- Tongfilet
- Zoete erwten
Kaas:
- Beaufort
- Comte
- Saint-Nectaire
Graves Superieur (demi-sec)
- Kip met ananas
- Tong Picasso
Graves de Vayres
- Varkensvlees met melkgelei
Pessac-Leognan
- Asperges met zalm
- Coquilles Saint-Jacques
- Kalfsoester, kalfsbiefstuk, kalfsentrecote, etc. (naturel)
- Kalfsoester met romige saus
Kaas:
- Beaufort
- Brebis
Premieres Côtes de Bordeaux
- Gevulde noordzeekrab
Sauvignon
- Gerookte zalm
- Gevulde kool