Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…
Beinleigh Bleu
- Port
Betuwse schapenkaas
- Saussignac
Brebis/ Perail de brebis
- Côtes de Saint-Mont (rood)
- Madiran
- Pacherenc du Vic-Bilh (wit)
- Pessac-Leognan (wit)
- Saint-Chinian
- Semillon (Australië)
- Tannat (Uruguay)
Bridamour
- Provence (stevig, rood)
Cabrales
- Oloroso-sherry
- Rioja (zowel wit als rood, op eiken gerijpt)
Corsicaanse schapenkaas
- Ajaccio
- Bourgogne irancy
- Côtes du Roussillon (rood)
- Monica di Sardegna
Eisbarech
- Lalande-de-pomerol
- Cornas
- Marcillac
Halloumi
- Beaujolais (licht)
Idiazabal
Bij de ongerookte versie:
- Rioja (rood)
- Navarra
Bij de gerookte versie:
- Rioja (wit)
Lanark Blue
- Sauternes
Laruns
- Bordeaux Côtes de castillon
- Gaillac (rood)
- Côtes de Provence (rood)
Manchego
- Almansa (reserva of gran reserva)
- Fino sherry
- Jurancon (wit, halfzoet)
- La Mancha (reserva of gran reserva)
- Ribera del Duero (reserva of gran reserva)
- Toro (rood)
Algemene opmerking bij deze combinatie: hoe ouder de kaas, hoe krachtiger de wijn moet zijn.
Pecorino
- Brunello of rosso di Montalcino
- Chianti (classico)
- Prosecco
- Vino nobile di Montepulciano
- of zie dit vermakelijk artikel
Roquefort
- Banyuls
- Cahors
- Châteauneuf-du-Pape
- Côtes de Saint-Mont (met houtrijping)
- Côtes du jura (vin jaune)
- Fitou
- Hermitage (rood)
- Late Bottled Vintage port
- Madiran
- Maury
- Muscat de rivesaltes
- Pic Saint-Loup
- Rivesaltes Ambre
- Sauternes
- Shiraz (Australië)
- Tokaji Aszu (5 of 6 puttonyos)
- Vintage port
- Vouvray Moelleux
Ossau-Iraty-Brebis Pyrenees
- Cahors