Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode wijn uit…
Argentinië
Cabernet sauvignon
- Wilde eend
- Fondue bourguignonne
- Lamskoteletten
Kaas:
- Leicester
Malbec
- Chili con carne
- Chinese vleesschotel
- Confit de canard
- Empanadas
- Entrecote (gebakken of gegrild)
- Indiase gerechten
- Irish stew
- Jachtschotel
- Lamskebab, shis kebab
- Mexicaanse gerechten
- Pasta met broccoli-gorgonzola-saus
- Runderrollade
- Schapenvlees
- Spareribs
- Struisvogelbiefstuk
- Surinaamse gerechten
Merlot
- Beef Wellington
- Duif met ganzenlever
- Gans (eventueel gevuld)
- Kwartel
- Lamsrib met mosterd
- Ossenstaart
- Wilde eend (o.a. met bosbessensaus)
Kaas:
- Brie
Australië
Cabernet sauvignon
- Wilde eend
Kaas:
- Cheshire
Merlot
- Wilde eend (o.a. met bosbessensaus)
Bulgarije
Cabernet sauvignon
- Gebakken biefstuk tartaar
- Gebakken of gegrilde varkenshaaskarbonade
- Lamsbout
- Lamskoteletten
Mavrud
- Lamskebab, shis kebab
- Schapenvlees
- Turkse gerechten
Melnik
- Hongaarse goulash
- Moussaka
Kaas:
- Oude of overjarige Goudse
Merlot
- Wildpate
Chili
Cabernet sauvignon
- Biefstuk (gebakken, gegrild of geroosterd)
- Châteaubriand met bearnaisesaus
- Duif
- Empanadas
- Entrecote (gebakken of gegrild)
- Hert
- Gebraden fazant met calvados-appelsaus
- Lamsbout
- Lamskoteletten
- Patrijs
- Runderlappen (gebakken of gestoofd)
- Tournedos rossini
- Wilde eend
Kaas:
- Cheshire
- Belegen Edammer
- Goudse (alle soorten, behalve overjarige en zeer oude kaas)
- Leicester
Merlot
- Beef Wellington
- Gans (eventueel gevuld)
- Gebraden fazant met calvados-appelsaus
- Haas, hazenpeper, hazenrug
- Hert
- Konijn met pruimen
- Kwartel
- Lamsribstuk met mosterd
- Ossenstaart
- Spareribs
- Tournedos rossini
- Varkensrib van de barbecue
- Wilde eend (o.a. met bosbessensaus)
Kaas:
- Belegen of extra belegen Goudse
- Brie
Duitsland
Dornfelder
- Haas, hazenpeper, hazenrug
Kaas:
- Hollandse gatenkaas
Griekenland
Nemea
Hongarije
Kekfrankos
- Hongaarse goulash
Nieuw Zeeland
Cabernet sauvignon
- Châteaubriand met bearnaisesaus
- Gebraden fazant met calvados-appelsaus
- Hert
Kaas:
- Goudse (alle soorten, behalve overjarige en zeer oude kaas)
Merlot
- Hert
Portugal
Bairrada
- Hachee
Dao
- Hachee
- Wild zwijn
Kaas:
- Kernhem
Douro
- Haas met portsaus
- Moussaka
- Wild zwijn
Turkije
Buzbag
- Lamskebab
- Shis kebab
- Turks algemeen
Uruguay
Merlot
- Konijn met pruimen
- Lamsribstuk met mosterd
- Ossenstaart
Kaas:
- Brie
Tannat
- Confit de canard
- Eendenlever
- Hachee
- Indiase gerechten
- Irish stew
- Mexicaanse gerechten
- Pasta met broccoli-gorgonzolasaus
- Pasta met paddestoelen
- Schapenvlees
- Shoarma
- Surinaamse gerechten
- Wilde eend (bijvoorbeeld met bosbessensaus)
Kaas:
- Cantal
Verenigde Staten
Cabernet sauvignon (Californië)
- Châteaubriand met bearnaisesaus
- Gebraden fazant met calvados-appelsaus
- Patrijs
- T-bone steak
- Wilde eend
Kaas:
- Cheshire
- Leicester
Meritage
- Châteaubriand met bearnaisesaus
Kaas:
- Belegen of extra belegen Goudse
Zwitserland
Dole
- Bundnerfleisch