Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode wijn uit…
Alicante
- Schapenvlees (bout, shaslik, etc.)
Almansa
Kaas:
- Manchego
Bullas
- Marokkaans eten
Carinena
- Chili con carne
- Chorizos
- Confit de canard
- Jachtschotel
- Spareribs
- Varkensrib van de barbecue
Kaas:
- Friese nagelkaas
- Gorgonzola
- Kruidenkaas
Conca de Barbera (Penedès)
- Lamskoteletten
- Speenvarken
Costers del Segre
- Beef Wellington
- Lamskoteletten
Jumilla
- Chili con carne
- Chorizos
- Jachtschotel
- Marokkaanse gerechten
- Spareribs
- Varkensrib van de barbecue
Kaas:
- Friese nagelkaas
- Gorgonzola
La Mancha
- Braadworst
- Fondue bourguignonne
- Hete bliksem
- Marokkaanse gerechten
- Pizza met vlees
- Pot-au-feu
Kaas:
- Manchego
- Oude of overjarige Goudse
Navarra
- Beef Wellington
- Fondue bourguignonne
- Gebakken of gegrilde varkenshaas of varkensoester
- Lamsgehakt met kerrie of kruiden
- Lamskoteletten
Kaas:
- Idiazabal (ongerookt)
Penedès
- Beef Wellington
Pesquara
- Hazenrug
- Schaap
- Speenvarken
- Wild zwijn
Ribera del Duero crianza
- Kwartel
- Speenvarken
Kaas:
- Jonge of jong belegen Goudse
Ribera del Duero (gran) reserva
- Haas, hazenpeper, hazenrug
- Hert
- Lamsbout
- Lamskoteletten
- Reerug
Kaas:
- Cheshire
- Manchego
- Oude of overjarige Goudse
Rioja (crianza)
- Kwartel
- Lamsbout
- Lamskoteletten
- Speenvarken
- Wildpate
Kaas:
- Boursault
- Caerphilly
- Cantal
- Comte
- Grube Ost
- Idiazabal (ongerookt)
- Jonge of jong belegen Goudse
- Mahon
- Vacherin Fribourgeois
Rioja (gran) reserva
- Haas, hazenpeper, hazenrug
- Gestoofde kalfswang
- Schaap
- Speenvarken
- Wild zwijn
Kaas:
- Oude of overjarige Goudse
- Pont l’Eveque
Toro
- Jachtschotel
- Schapenvlees
- Wild zwijn
Kaas:
- Manchego
Valdepenas
- Braadworst
- Fondue bourguignonne
- Gebakken biefstuk tartaar
- Gestoofde of gebakken runderlappen
- Hete bliksem
- Marokkaanse gerechten
- Pasta napolitana
- Pizza met vlees
- Pot-au-feu
- Schouderkarbonade
- Speenvarken
- Wildpaté
Kaas:
- Oude of overjarige Goudse
Valencia
Yecla
- Chorizos
- Jachtschotel
- Lamsschouder met knoflook
- Marokkaanse gerechten
- Varkensrib van de barbecue
Kaas:
- Friese nagelkaas
- Gorgonzola