Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij rode wijn uit…
Alto Adige/ Trentino
Cabernet sauvignon
- Risotto met kippenlever en geitenkaas
Lagrein
- Carpaccio van rundvlees
Marzemino
- Carpaccio van rundvlees
- Lasagna
Merlot
- Haas, hazenpeper, hazenrug
Pinot nero
- Salade van patrijs en appel
- Garganelli met broccolisaus en gegrilde tong of zeebarbeel
- Zeeduivel met rode pepersaus en zwarte tagliolini
Basilicata
Aglianico del Vulture
- Schapenvlees (bout, shaslik, etc.)
Calabrië
Calabrië
- Kip met citroen
Campania
Irpinia
- Patrijs
Friuli
Collio
- Beef Wellington
Grave del Friuli
- Beef Wellington
Isonzo
- Beef Wellington
Marche
Cabernet sauvignon
- Tortelloni van fazant met bloemkoolsaus en zwarte truffel
Montepulciano d’Abruzzo
- Chili con carne
- Gestoofde of gebakken runderlappen
- Hachee
- Schouderkarbonade
- Spareribs
- Varkensrollade
Kaas:
- Chesire
Rosso Conero
Kaas:
- Gloucester
Rosso Piceno Superiore
- Papardelle met konijnensaus
Kaas:
- Old Amsterdam
Molise
Biferno
- Pasta met paddestoelen
Piemonte
Barbaresco
- Geroosterde kalfsfilet met parmaham, geroosterde aardappeltjes, tomaten, paddestoelen en courgettes
- Pasta met wildsaus
- Porcini
- Risotto met witte truffel
- Tournedos rossini
- Truffelgerechten algemeen
Kaas:
- Fontina
- Gorgonzola
- Goudse (oud en overjarig)
- Parmezaanse kaas
Barolo
- Gegrilde kalfsniertjes
- Gestoofde kalfswang
- Pappardelle met hazensaus en voederkool
- Pasta met wildsaus
- Porcini
- Rib-eye
- Risotto met eend (taling), munt en wilde paddestoelen
- Risotto met witte truffel
- Tournedos rossini
- Truffelgerechten
Kaas:
- Friese nagelkaas
- Gorgonzola
- Goudse (oud en overjarig)
- Parmezaanse kaas
- Stilton
Nebbiolo d’Alba
- Pasta met broccoli-gorgonzola-saus
- Pasta met paddestoelen
Kaas:
- Oude of overjarige Goudse
Puglia
Copertino
Salice Salentino
- Kalfskotelet alla milanese
- Lamskebab, shis kebab
- Pasta met broccoli-gorgonzola-saus
- Schapenvlees
- Spareribs
- Turkse gerechten
Sardinië
Cannonau di Sardegna (dagelijkse kwaliteit)
- Barbecue (of meer algemeen: geroosterd vlees, vooral lam)
Monica di Sardegna
- Antipasti (bijvoorbeeld: salami, parmaham)
- Lamsvlees met rozemarijn
- Rood vlees
Kaas:
- Schapenkaas
Sicilië
Sicilië
- Eendeborst met munt
Toscane
Brunello di Montalcino
- Lamsbout
- Rib-eye
Carmignano
- Haas, hazenpeper, hazenrug
- Kwartel
- Ossobucco
Kaas:
- Jonge Goudse
Chianti
- Antipasti
- Cannelloni
- Macaroni
- Minestrone
- Spaghetti bolognese
Kaas:
- Cheddar
Chianti Classico
- Rosbief in madeirasaus
- Ossobuco
- Lamsbout
- Lamskoteletten
- Hert
- Rib-eye
Kaas:
- Chaumes
- Cheshire
- Comte
- Goudse (jong en jong belegen)
- Parmezaan
- Provolone
- Taleggio
Muscadello di Montalcino
Nobile di Montepulciano
- Duif
- Kalfszwezerik in hazelnotensaus
- Lamsbout
- Lamskoteletten
- Ossobucco
Kaas:
- Belegen of extra belegen Goudse
- Chesire
- Grana Padano
- Parmezaan
- Taleggio
Ornellaia
- Kalfsrib uit de oven met wilde paddestoelensaus
Rosso di Montalcino
- Merg
- Gegrilde kip
- Gebraden kalfsvlees
- Crostini met olijfolie en fleur de sel
- Crostini met kippenlever
- Ragu a la Bolognese
Sassicaia
- Gebraden kip met verse pasta, foie gras en truffels
Umbria
Torgiano riserva
- Gebakken paling met knoflook, olijven en koriander
Veneto
Amarone della Valpolicella
- Duif met rode kersen en saus van amarone
- Geconfijte kalfslever met compote van ui en appel en een saus van ahornsiroop
- Geroosterde wilde eend met honing en balsamico
Kaas:
- Parmezaan
Bardolino
- Pasta napolitana
Pinot nero
- Stracci met konijn en wilde paddestoelen
Recioto della Valpolicella
Kaas:
- Fontina
- Gorgonzola
- Parmezaan
Valpolicella
- Antipasti
- Cannelloni met kalfsgehakt
- Gebakken biefstuk tartaar
- Parmaham
- Pasta napolitana
- Pasta met vleessaus
- Salami
- Spaghetti bolognese
Kaas:
- Esrom
- Port Salut
Valpolicella classico
- Kalfstong met madeirasaus
- Ossobucco
- Parelhoen met parmaham
- Pizza met vlees