Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode rhône uit…
De appellations:
Châteauneuf-du-pape
- Coq au vin rouge
- Gesmoorde zwijnsham
- Jachtschotel
- Lamsragout met tijm
- Schapenbout
- Wild zwijn
Kaas:
- Friese nagelkaas
- Gorgonzola
- Oude Goudse
- Roquefort
- Stilton
Chiroubles
Kaas:
- Saint-Marcellin
Cornas
- Brochettes met kalfsniertjes
Kaas:
- Eisbarech
- Oude Goudse
Costières de Nîmes
- Gardiane
- Kip gevuld met gehakt
- Pasta napolitana
Kaas:
- Belegen Edammer
Côteaux du Tricastin
- Bonenstoofpot
- Braadworst
- Châteaubriand
- Gebakken biefstuk tartaar
- Gehaktballen
- Ham met peterselie
- Lamsfilet en croute
- Lijsters op jenever
- Slavinken
Kaas:
- Belegen Goudse
Côte Rôtie
- Gebraden fazant met Calvados-appelsaus
- Gebraden jonge wilde eend
- Hert
- Rundfilet duchesse
- Rundvlees
- Wilde eend met truffel en selderij
Kaas:
- Cheddar
- Tete-de-Moine
Côtes du Rhône
- Boerenkool met worst
- Bonenstoofpot
- Braadworst
- Franse pasta
- Gardiane
- Gebakken biefstuk tartaar
- Gebraden varken met salie
- Gegrilde kalfsrib
- Gehaktballen
- Gemeste jonge hoen met zoutkorst
- Gesmoorde ham
- Gevulde kool
- Hutspot met klapstuk
- Indonesische gerechten
- Lamszadel met tuinkruiden
- Kippenkerrie
- Macaroni
- Pate van varkensvlees
- Rib-eye
- Rookworst
- Schapenkerrie
- Slavinken
- Vleeswaren van varkensvlees
- Warme rosbief
- Zalmeitjes
- Zoete erwten
Kaas:
- Belegen Mimolette
- Chaumes
- Coulommiers
- Fourme d’Ambert
- Saint-Nectaire
Côtes du Rhône-villages
- Boerenkool met worst
- Brochettes met eendenhart
- Chili con carne
- Confit de canard
- Gehaktbrood
- Gesmoord schapenvlees
- Ham (Jambon) de Bayonne
- Hutspot met klapstuk
- Lamsschouder met knoflook
- Rookworst
- Runderlappen, gestoofd of gebakken
- Worstjes (Saucisson)
Kaas:
- Goudse komijnenkaas
- Kaasfondue
Côtes du Ventoux
- Andouillette
- Bonenstoofpot
- Braadworst
- Brochette van leeuweriken
- Fondue bourguignonne
- Gebakken biefstuk tartaar
- Gehaktballen
- Gepaneerde kalfsoester
- Gesmoorde selderij
- Hete bliksem
- Slavinken
Kaas:
- Morbier
Côtes du Vivarais
- Andouillette
- Gesmoord rundvlees
- Haaskarbonade, gebakken of gegrild
- Pasta met pesto
- Uiensoep
Kaas:
- Cantal
Crozes-Hermitage
- Gebraden fazant met calvados-appelsaus
- Gebraden jong konijn
- Kotelet van ree(bok)
- Schapenkarbonade
- Thaise gerechten
- Voorjaarsduif
Kaas:
- Belegen Edammer
- Oude en overjarige Goudse
Gigondas
- Chili con carne
- Confit de canard
- Irish stew
- Jachtschotel
- Provençaals gebakken lam
- Rundfilet duchesse
- Schapenvlees
- Wildbraad, wildstoofpot
- Zwijnfilet bordelaise
Kaas
- Friese nagelkaas
- Oude of overjarige Goudse
- Stilton
Hermitage
- Geflambeerde snip
- Hert
- Lamsschouder
- Reebout ‘Chevreuil grand veneur’
- Rib-eye
- Rundvlees
Kaas:
- Bleu d’Auvergne
- Bleu de Bresse
- Bleu des Causses
- Cheddar
- Oude of overjarige Goudse
- Parmezaan
- Roquefort
Julienas
Kaas:
- Raclette
Lirac
- Gardiane
- Haas, hazenpeper, hazenrug
- Koud gebraden varken
Kaas:
- Reblochon
Saint-Joseph
- Canard a l’orange
- Entrecote bordelaise
- Gegrilde saucijs de Toulouse
- Kalkoen met kastanje
- Magret au poivre vert
- Thaise gerechten
Kaas:
- Carre de l’Est
- Oude of overjarige Goudse
- Tete-de-Moine
Vacqueyras
- Confit de canard
- Haas, hazenpeper, hazenrug
- Lamsschouder met knoflook