Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode bourgogne uit…
Côte d’Or (algemeen)
- ★ Gegrilleerde kapoen
- Parelhoen (bij iets krachtiger wijnen)
- Patrijs (bij krachtige wijnen)
- Korhoen (bij krachtige wijnen)
- Houtsnip (bij krachtige wijnen)
- Haas (bij krachtige wijnen)
- Hert (bij krachtige wijnen)
Aloxe-Corton
- Patrijs
- Warme rosbief
- Wilde eend met kersensaus
Kaas:
- Citeaux
Auxey-Duresses
- Gebraden jong konijn
Beaune
- Koude rosbief
- Patrijs
Kaas:
- Brie
Bonnes-mares
- Hazenpeper
- Nootjes van everzwijn met jenever van Filiers en jeneverbessen
Bourgogne
- Auberginebeignets
- Beef Wellington
- Canard a l’orange
- Chutney
- ★ Eend – Geroosterde (bij krachtige, jonge wijn)
- ★ Gans – Geroosterde (bij krachtige, jonge wijn)
- Gans (gevuld)
- Haas met roomsaus
- Kalkoen – Gevulde
- Kalfsbiefstuk met marsalasaus
- Kalfsbiefstuk met paddestoelensaus
- Kip met champignonsaus
- Konijn
- Kwartel
- Oeufs en meurette
- Pot au feu
- Speenvarken
- Tamme eend
- Varkensrillette
Kaas:
- Abbaye de Citeaux
- Beaufort
- Brie
- Brillat-Savarin
- Brouere
- Chaource
- Cornish yarg
- Emmenthal
- Gruyère
- Gubbeen
- Hollandse gatenkaas
- Lancashire
- Langres
- Saint-Nectaire
Bourgogne Passe-tout-grains
- Bundnerfleisch
- Provençaals gebakken lam
Chambertin
- Gelakte reeboknootjes met kardamom en acaciahoning
- Zwijnenbout met saus van wildbraad
Chambolle-Musigny
- Fazant
- Reerug
- Speenvarken met dragon-botersaus – Gerookte en gegrilde
Chassagne-Montrachet
- Jonge parelhoen op armagnac
Clos de Lambrays
- Varkenshaas gevuld met romige morieljes
Corton
- Reekalfsnootjes ‘Chevreuil grand veneur’
Kaas:
- Vacherin
Corton-Charlemagne
- Foie gras (naturel)
Côte de Beaune
- Coq au vin rouge
- Gebraden boseend met Orval, champignons en sultanarozijnen
- Kalfsoester met tomatensaus en olijven
- Kotelet van ree(bok)
- Lam – Blanquette van melklam met lavendel
Côte de Nuits
- Flan van gevogeltelevers
- Gebraden hazenrug met kerrie
- Gebraden Mechelse koekoek met oosterse rivierkreeftjes en groenteschotel met verse pasta en basilicum
- Kalfskop met verse morieljes
Echezeaux
- Bresse kip geroosterd
- Fazant met foie gras
- Kalfsvlees
- Eendenborst met honing
Fixin
- Flan van gevogeltelevers (Comme chez soi)
- Kalfsnier
Kaas:
- Belegen Edammer
Gevrey-Chambertin
- Fazant (gebraden met calvados-appelsaus)
- Gebraden Mechelse koekoek met oosterse rivierkreeftjes en groenteschotel met verse pasta en basilicum
- Patrijs
- Wilde eend met kersensaus
Kaas:
- Morbier
Givry
- Haas met roomsaus
- Kalfsnier
- Kikkerbillen met verse morieljes en tuinbonen
- Speenvarken met dragon-botersaus – Gerookte en gegrilde
- Tamme eend
Hautes-Côtes de nuits
Kaas:
- Rigotte
Irancy
Kaas:
- Corsicaanse schapenkaas
Ladoix
- Coq au vin rouge
Macon (superieur)
- Boeuf Stroganoff
- Fondue bourguignonne
- Lasagna
Kaas:
- Bleu de Bresse
Marsannay
- Gevulde kalkoen
- Schapenragout
- Wilde eend met kersensaus
Mercurey
- Haas met roomsaus
- Gevulde kalkoen
- Kalfsbiefstuk met saus van rode vruchten
- Lamsfilet en croute
Monthélie
- Jonge kalkoen aan het spit
- Kalfsoester met tomatensaus en olijven
- Tamme eend
Morey-Saint-Denis
- Hertenbiefstuk
- Gevulde kalkoen
- Schapenbout a la ficelle
- Tamme eend
- Wilde eend met kersensaus
Musigny
- ★ Geflambeerde snip
- Ravioli van zachte Herve-kaas met stroop uit Aubel en frambozenvinaigrette met olijfolie en spekreepjes
Nuits-Saint-Georges
- Wilde eend
Kaas:
- Maroilles
- Pont-l’Eveque
Pernand-vergelesses
- Brochette van leeuweriken
Pommard
- Fazant op likeur
- Patrijs
- Wilde eend
Richebourg
- ★ Hazenrug
Rully
- Boeuf Bourguignon
- Kalfsbiefstuk met saus van rode vruchten
Saint-Aubin
- Tamme eend
- Tournedos bearnaise
Saint-Romain
- Tamme eend
Santenay
Kaas:
- Belegen Mimolette
Savigny-les-Beaune
- Gebraden boseend met Orval, champignons en sultanarozijnen
- Gesauteerd kuiken op morilles
Kaas:
- Epoisses
Volnay
- Fazant
- Haas (incl. hazenrug)
Vosne-Romanée
- Gebraden hazenrug met kerrie
- Gestoofde kalfswang
- Haas (met roomsaus)
- Lamsbout in een zoutkorst