Wijn en spijs combineren: rode beaujolais

Wijn en spijs combineren: rode beaujolais

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode beaujolais uit….

De appellations:

   Beaujolais

  • Andouillettes van varkensvlees
  • Auberginebeignets
  • Borsjtj
  • Champignonsalade
  • Corned beef
  • Fijne vleeswaren van varkensvlees
  • Fondue bourguignonne
  • Gegrild worstje
  • (In rode wijn) gestoofde paling
  • Ham met peterselie
  • Pastei van jong konijn met marjolein
  • Pate van varkensvlees
  • Kuikentje van Wanzenau
  • Ossentong
  • Pot-au-feu
  • Rosbief
  • Worstjes (Saucisson)

    Kaas:

  • Babybel
  • Bleu d’Auvergne
  • Cashel Blue
  • Edammer (jong)
  • Fromage frais
  • Halloumi
  • Havarti
  • Mozzarella
  • Raclette
  • Tomme de Savoie

Beaujolais primeur

  • Oesters a la Marennes

    Kaas:

  • Roomkaas

Beaujolais villages

  • Brochettes de Saint-Jacques
  • Brochettes met kalfsniertjes
  • Corned beef
  • Fondue bourguignonne
  • Gevulde gans
  • Haaskarbonade (gebakken of gegrild)
  • Indonesisch
  • Lasagna
  • Kaastaart
  • Kippenlever
  • Konijnenragout
  • Rillons
  • Snoek – Lyonese balletjes
  • Spaghetti bolognese
  • Varkensvlees met melkgelei
  • Wildpate

    Kaas:

  • Camembert
  • Edammer (jong)
  • Reblochon

Beaujolais (cru)

  • Boeuf Stroganoff
  • Coq au vin
  • Gans (eventueel gevuld)
  • Kaastaart
  • Kalfsoester met marsalasaus
  • Kalfsoester met saus van rode vruchten
  • Oeufs en meurette
  • Speenvarken
  • Sukiyaki
  • Thais
  • Varkenswang in eigen jus met aardpeer

    Kaas:

  • Edammer (belegen)
  • Kernhem

Brouilly

  • Boeuf Stroganoff
  • Gesmoorde kalfsfricandeau
  • kalfsentrecote met kappertjessaus
  • Pot-au-feu
  • Speenvarken
  • Sukiyaki

    Kaas:

  • Carre de l’Est
  • Goudse met komijn
  • Reblochon

Chenas

  • Boeuf Stroganoff
  • Gans (eventueel gevuld)
  • Lijsters op jenever
  • Pot-au-feu
  • Steak maitre d’hotel

    Kaas:

  • Chaource

Chiroubles

  • Bundnerfleisch
  • Kalfsoester met citroensaus
  • Kalfsvlees Orloff
  • Konijn
  • Lasagna

Côteaux du Lyonnais

  • Gestoofde paling
  • Lamscarré Marly

    Kaas:

  • Pelardon

Côte de Brouilly

  • Potée

    Kaas:

  • Epoisse

Fleurie

  • Canard a l’orange
  • Coq au vin
  • Jonge parelhoen op armagnac
  • Lamsragout met tijm

    Kaas:

  • Bleu de Bresse
  • Citeaux

Julienas

  • Boeuf Stroganoff
  • Canard a l’orange
  • Gemeste jonge hoen demi-deuil
  • Kalfsoester met saus van rode vruchten
  • Pot-au-feu
  • Thaise gerechten
  • Zeekreeft a la Americaine

    Kaas:

  • Belegen Edammer

Morgon

  • Boeuf Stroganoff
  • Gesmoord schapenvlees
  • Kalfsoester met marsalasaus
  • Oeufs en meurette
  • Ossenstaartterrine met mierikswortelroom
  • Pot-au-feu
  • Terrine van foie blond
  • Wilde eend met kersensaus

    Kaas:

  • Kernhem

Moulin a Vent

  • Boeuf Stroganoff
  • Gans (eventueel gevuld)
  • Gesmoorde zwijnsham
  • Hazenpate
  • Lamsschouder

    Kaas:

  • Langres

Regnie

  • Speenvarken
  • Sukiyaki

    Kaas:

  • Goudse komijnekaas

Saint-Amour

  • Lasagna

    Kaas:

  • Rigotte