Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode beaujolais uit….
De appellations:
Beaujolais
- Andouillettes van varkensvlees
- Auberginebeignets
- Borsjtj
- Champignonsalade
- Corned beef
- Fijne vleeswaren van varkensvlees
- Fondue bourguignonne
- Gegrild worstje
- (In rode wijn) gestoofde paling
- Ham met peterselie
- Pastei van jong konijn met marjolein
- Pate van varkensvlees
- Kuikentje van Wanzenau
- Ossentong
- Pot-au-feu
- Rosbief
- Worstjes (Saucisson)
Kaas:
- Babybel
- Bleu d’Auvergne
- Cashel Blue
- Edammer (jong)
- Fromage frais
- Halloumi
- Havarti
- Mozzarella
- Raclette
- Tomme de Savoie
Beaujolais primeur
- Oesters a la Marennes
Kaas:
- Roomkaas
Beaujolais villages
- Brochettes de Saint-Jacques
- Brochettes met kalfsniertjes
- Corned beef
- Fondue bourguignonne
- Gevulde gans
- Haaskarbonade (gebakken of gegrild)
- Indonesisch
- Lasagna
- Kaastaart
- Kippenlever
- Konijnenragout
- Rillons
- Snoek – Lyonese balletjes
- Spaghetti bolognese
- Varkensvlees met melkgelei
- Wildpate
Kaas:
- Camembert
- Edammer (jong)
- Reblochon
Beaujolais (cru)
- Boeuf Stroganoff
- Coq au vin
- Gans (eventueel gevuld)
- Kaastaart
- Kalfsoester met marsalasaus
- Kalfsoester met saus van rode vruchten
- Oeufs en meurette
- Speenvarken
- Sukiyaki
- Thais
- Varkenswang in eigen jus met aardpeer
Kaas:
- Edammer (belegen)
- Kernhem
Brouilly
- Boeuf Stroganoff
- Gesmoorde kalfsfricandeau
- kalfsentrecote met kappertjessaus
- Pot-au-feu
- Speenvarken
- Sukiyaki
Kaas:
- Carre de l’Est
- Goudse met komijn
- Reblochon
Chenas
- Boeuf Stroganoff
- Gans (eventueel gevuld)
- Lijsters op jenever
- Pot-au-feu
- Steak maitre d’hotel
Kaas:
- Chaource
Chiroubles
- Bundnerfleisch
- Kalfsoester met citroensaus
- Kalfsvlees Orloff
- Konijn
- Lasagna
Côteaux du Lyonnais
- Gestoofde paling
- Lamscarré Marly
Kaas:
- Pelardon
Côte de Brouilly
- Potée
Kaas:
- Epoisse
Fleurie
- Canard a l’orange
- Coq au vin
- Jonge parelhoen op armagnac
- Lamsragout met tijm
Kaas:
- Bleu de Bresse
- Citeaux
Julienas
- Boeuf Stroganoff
- Canard a l’orange
- Gemeste jonge hoen demi-deuil
- Kalfsoester met saus van rode vruchten
- Pot-au-feu
- Thaise gerechten
- Zeekreeft a la Americaine
Kaas:
- Belegen Edammer
Morgon
- Boeuf Stroganoff
- Gesmoord schapenvlees
- Kalfsoester met marsalasaus
- Oeufs en meurette
- Ossenstaartterrine met mierikswortelroom
- Pot-au-feu
- Terrine van foie blond
- Wilde eend met kersensaus
Kaas:
- Kernhem
Moulin a Vent
- Boeuf Stroganoff
- Gans (eventueel gevuld)
- Gesmoorde zwijnsham
- Hazenpate
- Lamsschouder
Kaas:
- Langres
Regnie
- Speenvarken
- Sukiyaki
Kaas:
- Goudse komijnekaas
Saint-Amour
- Lasagna
Kaas:
- Rigotte